onsdag 18 augusti 2010

Fyllda tomater och paprika

Superenkel och nyttig mat. Dessa naggande goda tomater och paprikor passar på buffebordet och kan förberedas flera timmar innan de ska serveras. Spara gräddningen tills det är dags att äta dem bara.

Gör så här: Gäller för 4 tomater & 1 paprika

Fyllda med tomat, morot, nakenkorn och persilja
Lägg 1 dl nakenkorn (finns på hälsokosthandeln, eller i välsorterade mataffärer) i blöt i cirka 6 timmar. Koka de sedan mjuka (de blir bara al dente pga skalet är kvar) i cirka 40 minuter. Under tiden river du en skalad morot och blandar med bladpersilja. Gröp ut tomater och grön paprika försiktigt, de måste vara hela i botten. Blanda ner tomatresterna med morot och periljan och nakenkornet. Lägg tillbaka i tomaterna. Innan de gräddas i 200 grader i 20 minuter lägg på fetaost och svartpeppar.

På med fetaost och svartpeppar och redo för ugnen.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar