tisdag 17 augusti 2010

Kom i from igen efter semestern!

Har du bara tagit det lugnt på din semester, njutit av flera glas alkohol och såsat i hängmattan eller den oerhört sköna baden-baden? Känn det jobbigt och hemskt att komma igång igen, då du tappat hela konditionen under sommaren?  Lugn, det är rätt lätt att hitta tillbaka till den sunda vanan igen. Ett bra sätt att komma tillbaka till dig själv igen är att skapa ett rutinschema. Gör ett rutin schema som du kan följa, som är rimligt för dig och som du trivs med.
Vilka är dina rutiner? Tänk över och skriv ner vad du gör om dagarna. Behöver inte vara så detaljerat, men det viktigaste är att maten (frukost, lunch, middag och ev två mellisar) och att du planerar in lite motion. Ett smart sätt att få till motionen är att ta en DR (dagens raska prommenad) på lunchrasten. Se din DR som ditt motionstillfälle, och ge järnet. Se till att du blir varm och lätt flåsig.

Har du bestämt dig att bli av med en ovana så här till nystarts hösten? Ex sluta äta choklad varje dag. Och om du har vant dig att alltid äta choklad till trefikat på jobbet, lägg till en god vana. För att äta chokladen - gå till kiosken längst bort och köp den. Det är lättare att lägga till en vana än att ta bort en.

Om du passar på och börjar på någon träning, gör det när kurserna börjar. Det är lättare att komma in en grupp med bara nybörjare än en grupp som gått en halv termin.

Sommaräpplen klara för att plockas och kanske blir de till mos
Nästa gång blir det mer om maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar