Morotsbiffar, quinoa, yogurtsås. Sallad på alfaalfa, vitkål och avokado.
Börja med biffarna: Skala och riv 6 stora morötter. Blanda ihop med 2 msk solhavre, 0,5dl majsmjöl, 2 ägg, 1 dl fibrex, salt och peppar.Blir smeten för lös ta i mer majsmjöl och tvärtom mer solhavre.
Forma till biffar (kan hjälpa om du har blöta händer)
Lägg åt sidan. Skölj quionan noga först i varmt och sen i kallt vatten. Koka enligt anvisning på paketet. Ha gärna i en kanelstång i vattet, eller några matskedar jäst och saltfri buljong.
Det tar ungefär 20 minuter att koka quinoan.
Hetta undertiden upp en stekpanna med lite olja i . Stek dina biffar på riktigt hett värme först i någon minut, sänk sedan och till medelsvag värme. Vänd när de har blivit fasta i "kroppen".
Yogurtsås: Turkisk yoghurt (10%) blandas med citron eller lime, vitlök, peppar och salt.
Servera med: alfaalfagroddar, skivad vitkål och avokado.
Alfaalfa groddar du lätt hemma själv. Har du ingen färdig grodd hemma, går det faktiskt att köpa.
Mors!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar