fredag 8 oktober 2010

Morotsbiffar

Behöver du tips och ideer på middagsmaten? Här kommer ett fredagssmarrigt recept som vi båda rekomenderar.

Morotsbiffar, quinoa, yogurtsås. Sallad på alfaalfa, vitkål och avokado.


Börja med biffarna: Skala och riv 6 stora morötter. Blanda ihop med 2 msk solhavre, 0,5dl majsmjöl, 2 ägg, 1 dl fibrex, salt och peppar.Blir smeten för lös ta i mer majsmjöl och tvärtom mer solhavre.
Forma till biffar (kan hjälpa om du har blöta händer)
Lägg åt sidan. Skölj quionan noga först i varmt och sen i kallt vatten. Koka enligt anvisning på paketet. Ha gärna i en kanelstång i vattet, eller några matskedar jäst och saltfri buljong.
Det tar ungefär 20 minuter att koka quinoan.
Hetta undertiden upp en stekpanna med lite olja i . Stek dina biffar på riktigt hett värme först i någon minut, sänk sedan och till medelsvag värme. Vänd när de har blivit fasta i "kroppen".

Yogurtsås: Turkisk yoghurt (10%) blandas med citron eller lime, vitlök, peppar och salt.

Servera med: alfaalfagroddar, skivad vitkål och avokado.
Alfaalfa groddar du lätt hemma själv. Har du ingen färdig grodd hemma, går det faktiskt att köpa.

Så här gott går det faktiskt att äta under detoxen. (Ok, vi fuskade lite - helst borde det ha varit en probitiskt yoghurt istället. Du gör som du vill!)

Mors!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar