Goda och nyttiga mellisbollar
Jag gjorde dessa till jul och kom ihåg att de var SÅÅÅÅÅ goda, bara smälte i munnen. Och mycket nyttigare än vanlig gräddkola.
Du behöver
Casewnötter
dadlar
en assistent
lite tid (cirka 4-6 timmar till blötläggningen)
Att rulla i
cocos och / eller
kakao
riven ingefära
kanel
Gör så här:
lägg 3 dl naturella casewnötter och 1dl urkärnade dadlar i blöt i 4-6 timmar
Häll av vattnet i en kopp, det kan behövas lite vätska när du mixar.
Använd en assistent / matberedare när du mixar. Mixa till en smet som du kan rulla till bollar
Rulla bollarna i cocosen eller kakao, ingefära och kanel som du blandat ihop.
Dessa bollar förvaras bäst i frysen. Perfekt att ha en laddning om man får oväntat besök. Eller du, ta med till jobbet / skolan och ha som mellis.
OBS! Receptet ger mer än 6 bollar.
Lycka till.
Pssst... gör en laddning som du tar med till jobbet, kollegorna kommer fråga var du har köpt dem, hehe
Vegetariskt - Ekologiskt-Logiskt Hälsa för hela familjen genom maten, motionen och motivationen
Etiketter
Allmänt
(151)
Pyret
(51)
Småttie - Smoothie
(51)
Varm mat
(50)
Dryck
(23)
Raw food
(19)
Dagens rotsak
(12)
vardagsmotion
(12)
Sallad
(10)
Baka
(7)
Efterrätter
(7)
Husmorstips
(7)
Mat under 15minuter
(7)
hälsoplanen
(7)
Spread
(5)
mindfullness
(5)
Kom igång
(4)
Buzzar
(3)
Detox
(3)
Jul
(3)
kött/fisk
(3)
Vegan
(2)
julgodis
(2)
AllmäntPyret
(1)
Enhandsmat
(1)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken mysig blogg! Det här verkar vara ett väldigt trevligt recept, måste provas snart! :)
SvaraRadera//Vego-biologen Torun