måndag 22 augusti 2011

Goda och nyttiga mellisbollar.

Goda och nyttiga mellisbollar


Jag gjorde dessa till jul och kom ihåg att de var SÅÅÅÅÅ goda, bara smälte i munnen. Och mycket nyttigare än vanlig gräddkola.


Du behöver
Casewnötter
dadlar
en assistent
lite tid (cirka 4-6 timmar till blötläggningen)


Att rulla i
cocos och / eller
kakao
riven ingefära
kanel


Gör så här:


lägg 3 dl naturella casewnötter och 1dl urkärnade dadlar i blöt i 4-6 timmar
Häll av vattnet i en kopp, det kan behövas lite vätska när du mixar.
Använd en assistent / matberedare när du mixar. Mixa till en smet som du kan rulla till bollar
Rulla bollarna i cocosen eller kakao, ingefära och kanel som du blandat ihop.
Dessa bollar förvaras bäst i frysen. Perfekt att ha en laddning om man får oväntat besök. Eller du, ta med till jobbet / skolan och ha som mellis. 


OBS! Receptet ger mer än 6 bollar.


Lycka till.


Pssst... gör en laddning som du tar med till jobbet, kollegorna kommer fråga var du har köpt dem, hehe

1 kommentar:

  1. Vilken mysig blogg! Det här verkar vara ett väldigt trevligt recept, måste provas snart! :)

    //Vego-biologen Torun

    SvaraRadera