fredag 19 augusti 2011

Middagstipset: Pesto

Att göra egen pesto är lättare än du tror. Och det är snabbmat som heter duga, och nu menar jag inte att öppna en burk....
Man kan göra grön eller röd pesto. Här kommer receptet på båda. För att förenkla för alla kommer stegförstegbilder.

Steg 1: Ladda fram allt. Parmesanosten ska med, den saknas på bilden
Du behöver:
en matberedare
ruccola
1 kruka basilika
1 dl solroskärnor
rödchilipeppar
parmesanost
vitlök
olivolja
Steg 2. Allt i mixern
Lägg i allt utom oljan i mixern. Jag litar inte på att vitlöken, chilipepparn och parmensanosten blir mixade ordentligt så hackar dem i mindre bitar innan. Mixa några sekunder på full effekt


Tillsätt oljan i en stråle.Mixa mera. Börja med cirka 1 dl och tillsätt mer efterhand. Öppna locket, kolla konsistensen och smaka.
Steg 4. Klart
Häll upp i en tjusig skål och invänta pastan. Vill du göra en röd pesto också, häng med här:
Tre bollar, 1 näve ruccola, 1 dl solroskärnor. Mixa. 


Nu är det dags att tillsätta oljan i en stråle. Mixa vidare till slät massa
Et voila. Klart. Röda i den vita skålen, gröna i gröna.
Servera med pasta, gärna en ihålig sort så såsen fastnar ordentligt. Mums. 


Våga göra egen pest. Mycket godare än köpe och nyttigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar