fredag 22 april 2011

Grillsäsongen

På tvn talas det om att grillsäsongen har börjat. Vadå har börjat, undrar jag. Grilla kan man väl göra när man själv känner för det. Även om utetemperaturen visar -8 och det snöar. 
Även om det spösnöar, och det är -8....


Här grillar vi när vi vill. Inte när almanackan visar april - augusti. 
även om det regnar 
Inom det närmaste ska jag grilla spett med aubergine, squash, bolltomater och champinjoner. Grönsakerna har jag först marinerat i en afrikansk kryddblandning. 


Ett annat tips är att lägg en hel aubergine på grillen nästan precis när ni tänt den. (nja, kanske inte direkt på lågorna - då brinner den upp!) Låt den bli bränd och genom mjuk. Prefekt när ni ändå väntar på att grillen ska få rätt temperatur. Det tar tid!!!


När auberginen är kolsvart och bränd i skalet ta bort den låt svalan och skala den. Mosa, hacka så att det blir en röra. Blanda i turkisk yoghurt, vitlök, salt, peppar. Klart. Nu har du en "gegga" som passar som dippsås, till grillat, till chips. Till lite vad som helst. 


Så... passa på och grilla, nu när säsongen har börjat hörni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar