torsdag 28 april 2011

Så här håller du formen under semestern....

Börjar du redan oroa dig för hur du ska hålla vikten i sommar? Lockas du av alla frestelser, godsaker, glass, vin, grillfester och du behöver en plan för att inte behöva gå upp? Ligger du och oroar dig under nätterna för detta? Inga worries;D 


Jag har nyckeln till hur då ska slippa gå upp dina semesterkilon. Läs och lär: Några saker kan vara repetion för en del, men det är alltid bra att påminnas.


-Ta din DR på morgonen så är det gjort. Ju längre dagen går desto svårare är det att komma iväg. Dessutom är det inte så varmt på morgonen.
- Ta bara en bit av Faster Elsas maränggräddtårta. Och njut av den biten. 
- Släng på en saftig aubergine på grillen istället för flintasteken för en gångskull
- Ät alltid 4 färger per måltid (inte per dag)


- Ät inte glass av slentrian. Bara för att det är varmt måste man äta glass? Nej. 


- Och när det gäller vin / öl: Påminn dig själ om din värsta bakfylla, eller när du betedde dig dåligt mot någon annan pågrund av drickat. Det borde hjälpa dig att inte dricka så mycket. Och kom i håg, varannan vatten. 


- Drick vatten istället för läsk, saft....
- Måste du dricka läsk, välj "vanlig" läsk, Light varianterna skapar bara ett större sötsug (Hjärnan blir inte nöjd av aspartanet och kommer därför att tjata och tjata på dig tills du ger den socker i någon form)


- Cykla eller gå till din kompis. Bra väder inbjuder till uteaktivietet.
När man går hittar man sådanahär festliga rovor mitt på trottoaren



- Föreslå badmintonspel, eller annan bollsport på stranden istället för att bara ligga still i en solstol (och bränna framsidan av kroppen!)
- Och du, kom ihåg en sak: Du behöver inte äta upp all mat. Du behöver inte ha dåligt samvete för att mat slängs. Din mage är ingen soptunna. Orkar du inte så orkar du inte.  

Be om doddybag på restaurangen
Nästa gång jag kommer hit ska jag utmana kompisen på cykeltur runt sjön.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar