fredag 27 maj 2011

Bakar

Spenderar fredagkvällen med att baka ett frukostbröd. Inte så särskilt fascinerade egentligen. Men, men... älskar att kalljäsa degar så får jag nygräddat bröd till lördagsmorgonen.


0,5pkt jäst
5dl kallt vatten
Lös ut jästen i vattnet
1 msk honung
1 msk olja
1 dl linfrö
10 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
Degen blir rätt kladdig och sen schusch in i kylen över natten.I bunken med handduk över. 


Hur jag gräddar bullarna berättar jag i morgon.


Uppdaterad:


På morgonen hällde jag ut degen på ett mjölat bakbord, bakade in lite mer mjöl. 
Formade till en korv på länden. Delade korven på mitten med en degskrapa. Delade varje del i mitten och så vidare. På så sätt blir alla delar lika stora. 
Gräddade på 225 grader i cirka 30 minuter. Stängde av ugnen och lät stå på eftervärme i 10 minuter. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar