tisdag 24 maj 2011

Mabagoj - dagens småttie

Många som jag talar med berättar för mig att de bara gör småttiesar till helgens bruncher. När man äter frukost länge och njuter. 
Småttie för mig är "snabbmat", frukost, lunch eller mellis
Det går lika fort att göra en småttie som att rosta bröd eller låta tepåsen dra i koppen.


Till en Mabagoji behöver du: Ger 4 små glas


1dl blötlagt havregryn
1 handfull blötlagda gojibär
Lägg i blöt över natten - låt rinna av i ett durkslag innan du använder de


1 mogen mango (här kan du spara tid genom att skiva och skala den i mindre bitar redan på kvällen)
0,5 banane
1 tsk malen ingefära
1-2 tsk raw cacaopulver
vatten


Denna småttie bör mixas länge så verkligen allt havregryn blir finmalet. Helst i en blender så kan du sätta på den på max och sedan gå och göra annat under fem minuter. 


Lycka till





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar