tisdag 3 maj 2011

Hälsoplanen: steg 4 Gör något kul

Nu är det absolut hög tid att återuppta denna klassiker Hälsoplanen. 
jag ska nu presentera nästa steg i hur man mår "bättre" och får mer livsglädje.
Dagens steg handlar om något viktigt, men som man kan glömma bort med åren. Flera av mina äldre vänner har glömt bort vad de tycker är kul, hur hårt de än känner efter kan de inte ens påminnas om något som kan verka kul.


 STEG 4 GÖR NÅGOT KUL
Din uppgift är att tänka efter "hur ofta gör jag något som jag tycker är kul" (inte de gånger du följer med gubben på fotbollsmatchen bara för att vara snäll)
Hur många gånger i veckan blir det? 


Att sitta på denna glasveranda vid solnedgången är både roligt och vackert
Kommer du ihåg förväntan och spänningen som man får när man ser fram emot att göra något som man verkligen gillar? Eller när man har längtat efter något och så händer det? Att göra något som man själv gillar / ser fram emot ger bland annat endorfiner, höjer självförtroendet och du slappnar av.


Uppgift 1; Plocka fram din Tackföridag,detgjordejagbra-bok och skriv på ett uppslag: VAD ÄR KUL?
Där listar du saker, minst 10, som du själv gillar att göra. Kom ihåg att det är din privata bok och du skriver vad du själv gillar att göra. Inte vad någon sagt åt dig att tycka om. 
Ibland när livet känns piss och pest är det bra att påminnas om vad man brukar gilla att göra och på så sätt muntra upp sig igen.


Sitt en stund och fundera om det inte kommer med en gång. Det är inte så lätt att komma på vad man tycker är kul alla gånger. 


Om du bara har skrivit diska, städa, laga mat, vara med barnen, stryka skjortor får du tänka efter lite till. Sådana saker är kul, men du måste försöka komma på något som är lite mer personligt och som kan ge dig något.


Min lista på roliga saker kan se ut så här: 
Se på filmen Ogifta par
Shoppa kläder på second hand
Lyssna på Christer i P3
Se på mattvprogram, alla sorter och former
Hålla på med andlig utveckling
Buuuuhhhh!



Lycka till 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar