söndag 21 november 2010

Annas vegetariska och konstiga saker

I går stod julgodis bak på agendan. Vi bakade traditionellt julgodis och nyskapande rawgodis (eller som mamma skulle sagt: Annas vegetariska godis)


Lagom till nästa vecka, 1 advent kommer recepten på mitt vegetariska godis på bloggen.
Ska man äta godis kan man lika gärna äta gott nyttigare godis, tycker jag. Känner du igen dig, att du inte kan sluta äta godis, chips, karameller förrän påsen är tom?
Välj då mitt godis, kola, fudge. Smakar som vanligt, men innehåller mindre av det mättande, farliga fettet, mer och mer av råvaror som gör dig stark och vital. 


Hela familjen hade hjälpt till att baka och koka allt godis, men sen när vi skulle gå hem var det ingen som var intresserad av att ta med sig hem. Oavsett om det gällde Hermans hemmagjorda russin/chokladgömmor, kola, knäck eller Annas vegetariska. 


:( 


På vägen till julbaket stannade vi och köpte en limpa från nyöppnade Gateau. En jätte Levain på råg och annat gottigott. 
Men när vi ska äta bröd, väljer Herman att äta en torr knäckebröd skiva istället. Varför inte välja det goda, saftiga, dagsfärska och luftiga brödet? 
Nänä... han skulle minsan äta knäckebröd och låta limpan torka ut och bli gammal. 
Om han inte hade tänkt äta brödet inom de närmaste dagarna, hade vi kunnat välja en mindre limpa. 


:(















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar