Varför inte överraska helt och göra helt veganska bollar, eller chokladdoppade flarn med torkad frukt och nötter?
Veganska rawbollar. Fotograf H.N |
Så här gör man bollarna. Det enda som tar tid är blötläggningen, men det behöver du ju inte sitta och vänta på. Gå ut och lek i en så där 2-3 timmar så länge;)
Se så... Blötlägg i varsitt kärl:
3 dl naturella casewnötter
1 dl urkärnade dadlar
Mixa i matberedaren, om du behöver vätska, tillsätt blötläggningsvattnet från dadlarna. Mixa till en slät massa. Ta lite vatten i taget, smeten får inte vara för geggig.
Rulla sedan till bollar (enklast med fuktiga händer)som du rullar i antingen kokosflingor eller rawkakaopulver som du blandat med ingefära och kanel. Lägg i knäckformar och frys dessa bollar i minst 2 timmar innan de äts. Bör även förvaras i frysen.
Chokladflarn med nötter och torkad frukt. Fotograf H.N |
Gör så här
Smält en kaka Marabou Premium. Hacka under tiden paranötter och torkade aprikoser i mindre bitar. Blanda i nötterna och frukten i chokladen. Goja runt så allt blandas. Lägg i muffinsformar och ställ svalt så de stelnar.
Lycka till.
Nästa gång kommer tips på alkoholfri dryck till adventsfikat
Vi ses!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar