fredag 26 november 2010

Äntligen 1 advent - Gott till adventsfikat!

Äntligen är det dags att damma av sina hjuldekorationer och göra fint hemma hos sig. Och visst är det mysigt med all snö som vi har fått? Minusgrader och krispig luft. Är det inte underbart? Och när du har tröttnat på att vara ute kom in och gör lite julgodis. 


Varför inte överraska helt och göra helt veganska bollar, eller chokladdoppade flarn med torkad frukt och nötter?


Veganska rawbollar. Fotograf H.N




 Så här gör man bollarna. Det enda som tar tid är blötläggningen, men det behöver du ju inte sitta och vänta på. Gå ut och lek i en så där 2-3 timmar så länge;)
Se så... Blötlägg i varsitt kärl:
3 dl naturella casewnötter
1 dl urkärnade dadlar

Mixa i matberedaren, om du behöver vätska, tillsätt blötläggningsvattnet från dadlarna. Mixa till en slät massa. Ta lite vatten i taget, smeten får inte vara för geggig. 

Rulla sedan till bollar (enklast med fuktiga händer)som du rullar i antingen kokosflingor eller rawkakaopulver som du blandat med ingefära och kanel. Lägg i knäckformar och frys dessa bollar i minst 2 timmar innan de äts. Bör även förvaras i frysen.


Chokladflarn med nötter och torkad frukt. Fotograf H.N


Gör så här
Smält en kaka Marabou Premium. Hacka under tiden paranötter och torkade aprikoser  i mindre bitar. Blanda i nötterna och frukten i chokladen. Goja runt så allt blandas. Lägg i muffinsformar och ställ svalt så de stelnar. 

Lycka till. 
Nästa gång kommer tips på alkoholfri dryck till adventsfikat

Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar