tisdag 23 november 2010

Morotssoppa & trattkantarellvarmmacka

Ni får hålla till godo med en suddig bild idag. Ughaugha. Det känns inte bra att ladda upp taskiga mobilbilder när vi har proffsfotografutrusning hemma;)
 Mycket lessen över det. 

Idag vill jag slå ett slag för moroten. Bank-bank! 
Ät mer morötter, perfekt som snack, innan middagen, som sallad eller som huvudrätt.
Varför inte överraska med en morotssoppa:
Gör så här:
Skala och hacka 7-8 stora morötter 2 medel potatisar och 1 gul lök.
Lägg i en kastrull och fyll på med vatten, 2 msk Biofoods salt och jästfriabuljong, 1 msk lökfond, örtsalt, ingefära, gurkmeja och svartpeppar.
Låt koka tills mjuka (5-15 minuter, beroende på storlek på råvarorna!) Mixa och låt sedan koka upp igen. 


Varmmacka
Bryn trattkantareller i en stekpanna tills de är mjuka och stekta. Peppra och salta. Lägg på surdegsbröd och garnera med ostskivor. Grädda i ugn tills gyllene. ( cirka 10 minuter, 220grader)


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar