Ni får hålla till godo med en suddig bild idag. Ughaugha. Det känns inte bra att ladda upp taskiga mobilbilder när vi har proffsfotografutrusning hemma;)
Mycket lessen över det.
Idag vill jag slå ett slag för moroten. Bank-bank!
Ät mer morötter, perfekt som snack, innan middagen, som sallad eller som huvudrätt.
Varför inte överraska med en morotssoppa:
Gör så här:
Skala och hacka 7-8 stora morötter 2 medel potatisar och 1 gul lök.
Lägg i en kastrull och fyll på med vatten, 2 msk Biofoods salt och jästfriabuljong, 1 msk lökfond, örtsalt, ingefära, gurkmeja och svartpeppar.
Låt koka tills mjuka (5-15 minuter, beroende på storlek på råvarorna!) Mixa och låt sedan koka upp igen.
Varmmacka
Bryn trattkantareller i en stekpanna tills de är mjuka och stekta. Peppra och salta. Lägg på surdegsbröd och garnera med ostskivor. Grädda i ugn tills gyllene. ( cirka 10 minuter, 220grader)
Smaklig måltid!
Vegetariskt - Ekologiskt-Logiskt Hälsa för hela familjen genom maten, motionen och motivationen
Etiketter
Allmänt
(151)
Pyret
(51)
Småttie - Smoothie
(51)
Varm mat
(50)
Dryck
(23)
Raw food
(19)
Dagens rotsak
(12)
vardagsmotion
(12)
Sallad
(10)
Baka
(7)
Efterrätter
(7)
Husmorstips
(7)
Mat under 15minuter
(7)
hälsoplanen
(7)
Spread
(5)
mindfullness
(5)
Kom igång
(4)
Buzzar
(3)
Detox
(3)
Jul
(3)
kött/fisk
(3)
Vegan
(2)
julgodis
(2)
AllmäntPyret
(1)
Enhandsmat
(1)
tisdag 23 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar