onsdag 6 juli 2011

krämig blomkålssoppa

tyvärr blev inte bilden så bra....
Nu kör jag och mixern så det ryker.  Han gjorde en god blomkålsoppa åt mig till lunch. Det var smaskens det. 
Mycket krämig och god blomkålssmak.


Själva soppan tar mindre än en fem minuter att göra, dock var det 10 timmars blötläggningstid.










Krämig blomkålsoppa ger två små skålar
-Naturella casewnötter 1 dl
Blötlagda i cirka 10 timmar, det gör inget om det blir mer eller mindre. 
-0,5 mindre blomkålshuvud i buketterna
-ingefära, cayennepeppar
- vatten efter tycke och smak


Lägg allt i mixern och gör på full effekt. Späd med mer vatten om så önskas. 
Klart för servering.


Det är nötterna som gör att det blir krämigt och gott och fylligt. 


Lycka till. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar