tisdag 19 juli 2011

Lök och ostpaj

Tipsar om en trevlig paj som passar utmärkt både varm och kall, varför inte till en buffe?


Lök och ost paj. Räcker till 6 små formar
Degen:
Blanda ihop 50gram smör, 0,5dl POfiber, 1 dl havregryn, 1 msk kallt vatten och vetemjöl till en deg. Klä smörade små formar med degen och ställ i frysen


Smeten:
Bryn det vita på en purjolök och 1 röd lök tills de är genomskinliga, tillsätt 1dl smetana (om du har) och 1 dl vatten. Låt koka ihop. Krydda med salt, peppar, vitlök, tabasco, oregano.


Ta fram formarna ur frysen och lägg lökblandningen i formarna. Toppa med en smakrik fransk ost tex chevre.


Blanda ihop 2 ägg och vatten med en gaffel. Lägg över formarna och  grädda i varm ugn. 
Jag satte ugnen på 200grader och gräddade i 10 minuter och sedan höjde tempen till 250 under cirka 7 minuter. 


Jag köpte små trevliga formar på konsum i Arvika, men har du inga kan du så klart göra en stor paj stället. Tänk på att gräddningstiden ökar ju större paj du har. 
Servera med grönsallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar