onsdag 29 december 2010

Snart ny år! Tjuvtitt på hälsoplanen 2011....

Nytt år och nya löften. Tänk att man ska hålla på och lova grejer till nyår, hela tiden. Den ena ska börja banta, den andra sluta röka, den tredje börja träna och så vidare. Ni förstår principen. 
Mitt råd till dig är enkelt:


Gör som masken,   Ge inga löften! 

Om du är mogen att ta steget till ett hälsosammare liv kan du lika gärna göra det nu. Alltså just NU, inte vänta till måndag, efter semestern eller till nyår. 
Hur många löften har du inte gett, som inte gått vägen. Hur många gånger egentligen har du försökt och mer eller mindre lyckats banta? Hur har det gått egentligen? 
Ordet banta är förknippat med mycket känslor och stress. Banta blir som ett straff eller en uppoffring. "Jag får inte, jag bantar..." Det första du bör göra är att ta bort ordet från din vokabulär, bara där har man kommit en bra bit på väg. 


Följ med i vegologist hälsoplan istället.
Jag lovar dig att du kommer må bättre kroppslig och själsligt. 
Det är en plan i 8 steg som alla är mycket enkla som kan ge dig den livsstilsförändring som behövs för att få den kroppen du förtjänar. 


Det här går det ut på:
Den vegologiska hälsoplanen har ett hollistikst synsätt, vi förstår att kroppen, själen, alla känslor hör ihop. För att kunna "banta" är det viktigt att du har ett bra självförtroende och att du förstår vilken relation du har till mat och motion. Du kommer att lära dig mycket om dig själv, och förstå varför du beter dig på ett visst sätt. 


Några tankesätt som du redan nu kan börja jobba med:


Barn gör som föräldrar gör, inte som de säger! - Ska du lära ditt barn äta hälsosamt när du själv smaskar i dig godis? 
Du kan inte ge någonting som du inte har. - Försök att ge din man, ditt barn ett självförtroende om du inte har ett själv. 


Så, de 8 stegen kommer att komma en och en, med några övningar som du kan göra hemma. (Du gör det för din egen skull, så jag kommer inte att kontrollera att du gjort din läxa) 
I början kanske det känns jobbigt, eftersom du kanske måste lära dig nya saker och skapa nya rutiner. Stå ut bara, det löser sig. 
Du får verktygen, men måste göra jobbet själv. 


Snart kommer steg 1. Håll ut


Vi ses



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar