torsdag 10 februari 2011

Lunchspikis

En mästerspikare och en amatör....

,
H kom hem på lunchrasten idag. Och efter maten; potatisbullar, lingonsylt och vitkål, blev det obligatorisk spikstund. 
Valbröl och spikis det är bra grejer det. 


Eftersom jag utnämner mig själv till mästerspikare kan jag komma med några goda råd vid spikandet:


*Låt det ta tid, brukar rekommendera minst 20 minuter för en förstagångsspikare.
*Det kan göra ont, särskilt vid på och avstigning på mattan.
*Håll inte på med andra stimulin, spikis hjälper dig att slappna av, i både kropp och själ, så förstör inte det med att surfa på mobilen, se på tv, läsa tidning, eller småprata med kompisen.
*Var tyst i huvudet. Om tankar kommer,låt dem passera. Försök inte att tänka på något. Hur ska man kunna slappa av om det är en massa tankar som far och flyger i huvudet hela tiden? Är det svårt, räkna dina andetag eller lyssna på musiken.
* Guidade meditationer brukar hjälpa vid avslappning. Det är skönt att lyssna på någon annan, än sin egen inre röst ibland.


Lycka till med ditt spikande. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar