fredag 17 juni 2011

Brödet

Glömde berätta om brödet som jag har haft i ugnen hela dagen. Nu äntligen blev det klart


Receptet:
3 dl bovete
2 dl linfrö
1 dl solroskärnor


Blötlägg bovete i minst 6 timmar och linfröt i minst 2 timmar. I olika kärl. Det är viktigt att linet slemmar sig annars blir det inget bröd.
När 6 timmar har gott häll bort vattnet från bovetet och linet (men inte slemmet)
Lägg i en bunke och lägg i solroskärnorna. Blanda runt så allt blir ordentligt blandat. 
Smeta ut på ett bakplåtspapper och in i ugnen på lägsta temperatur. Torka brödet i cirka 12 timmar. Känn lite då och då. När det är torrt är det klart. 


Detta är gott att äta som det är eller med avokadosmör. Mogen avokado, citronsaft och salt i mixern blir till ett gott bredbart pålägg. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar