torsdag 9 juni 2011

Det blev chili

När det regnar och är dåligt väder vill jag ha varm, "murrig" mat. 
Tyvärr kom solen tillbaka igår eftermiddag och det var egentligen läge för en lättare rätt. Men jag hade ju redan bestämt mig....


Murrig, värmande chili för ruggiga dagar 
Du behöver:
vitlök
röd chilipeppar
gullök
champinjoner
olivolja
röd paprika
gul paprika
majskorn
röda kidneybönor
tomatkross
salt, peppar, oregano, chilipulver,... den ska smaka mycket
ev gräddfil


Tortillabröd minst 2
lösost (gärna smaklös, naturell, halvfet)


Gör så här
Bryn löken, vitlöken i en stekpanna, tillsätt minst 1/2 av chilin hackad i mindre bitar (ta bort kärnor och väggar). Murrig betyder stark.
Skölj paprikorna och dela i mindre bitar. 
Lägg ner alla övriga råvaror i stekpannan (se till att den är stor nog) och låt koka ihop cirka 10 minuter. Servera med gräddfil om det blir för starkt.


Gör brödet undertiden
Lägg tortillabröd i en stekpanna på mellanvärme, lägg osten över brödet och på med ett annat tortillabröd som lock. Stek tills osten har smält, se till att brödet inte bränns. Vänd på steken och stek på andra sidan. 
Dela i kvartar innan servering. 


Lycka till med min murriga, värmande chili



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar