torsdag 23 juni 2011

Lägg till bra vanor

Hör du till de som bantar och går på dieter för att må bra och gå ner i vikt? Eller funderar du bara på hur man kan må bättre i allmänhet? Läs noga nu


Ofta när man bantar ta undviker man kolhydrater, fett och socker - de ämnen som bildar fett i kroppen. 
Kolhydrater finns bland annat i bröd, pasta och spannmål.  Det brukar utgöra grunden i en vanlig svensk kosthållning, eller hur? 
Fett är mycket omskrivet - och finns bland annat i mejeriprodukter och kött.
Socker hittar vi lite varstans nuförtiden, i läsk, godis, yoghurt, hel och halvfabrikat, flingor, sylt, saft med mera. 


Kolhydrater, fett och socker är viktiga byggstenar för kroppen eftersom de bildar serotonin och endorfiner och man mår bra av. Man blir glad och känner sig lycklig. Blir du inte lugn och lycklig av chokladbiten, läsken, bakelsen?


Visst gör man det, man känner sig nöjd. Tills samvetet kommer i fatt och man ångrar sig och funderar över hur man ska bli av med sina breda höfter....
Nöjd och lycklig blir du eftersom serontoninet och endorfinet har bildats, men nu ska du får höra en hemlis....


Det går utmärkt att tillföra dessa ämnen utan att äta dem!  Hör och häpna! Stoppa pressarna - "smalhemligheten" avslöjad. 


Hur gör man då?
Det är viktigt att hitta något som ersätter maten med. Särskilt viktigt för dig som använder maten som känslotröst. Det kan vara någon form av aktivitet, träning eller annat som du gör för din egen skull som du mår bra av. 

  • Att klättra i berg ger endorminkickar, likaså att springa längre än vad man trodde var möjligt. Eller att älska, ett regelrätt samlag kan ge dig oanade och oväntade toppar. 

Många i personer lider av serotominbrist, det är vanligt att ha det utan att man märker av det. Att vara trött, känna sig orkeslös och hängigtglåmig är diffusa symptom som stämmer in på lite alltmöjligt, och kan vara serotominbrist.
Prova genom att äta mer omega3 och 6 fetter det kan få dig att må bättre på några dagar. 
Omegafetterna finns bland annat i fiskleverolja, linfröolja och hampa


Prova lyckan genom att lägg till lite spänning som ger endorminkickar tillsammans med en tablett fiskolja  och se om det får dig att må lika bra som en gräddig bakelse..











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar